Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami

Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami

4.3 12 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • 20 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 20 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 20 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 g masła pokrojonego na kawałki
  • 500 g wody
  • 170 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
  • 10 g grzybów, suszonych np. borowików, podgrzybków
  • ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 325.4 mg
Białko 2.8 g
Kalorie 627.2 kJ / 149.9 kcal
Tłuszcz 6.3 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Węglowodany 22.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...