Urządzenia i Akcesoria
Wiosenna zupa kalafiorowa
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g oliwy z oliwek
-
200 g kalafiora podzielonego na małe różyczki
-
80 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
-
150 g napoju roślinnego np. owsianego, kokosowego (patrz wskazówka)
-
150 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
-
30 g zielonego groszku, mrożonego
-
1 łyżka koperku, świeżego tylko liście, posiekane
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1242.2 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
1306.9 kJ /
312.4 kcal
Tłuszcz
12.3 g
Błonnik
9.7 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
44.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa kalafiorowa z kluseczkami; Polędwica w sosie gruszkowym z warzywami
1 godz. 10 min
Zupa jarzynowa, kurczak i warzywne tagliatelle
40 min
Żurek wegański
35 min
Zupa jarzynowa z pulpetami (z osłoną noża miksującego)
30 min
Wiosenna zupa minestrone
50 min
Wegańska zupa grzybowo-porowa z dzikim ryżem
45 min
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1 godz.
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55 min
Zupa pomidorowa jak u babci
45 min
Rozgrzewająca zupa jarzynowa z kurczakiem (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 15 min
Kremowa zupa pieczarkowa
25 min
Brokułowa zupa z soczewicą
25 min