
Urządzenia i Akcesoria
Wiosenna zupa kalafiorowa
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
kalafiora podzielonego na małe różyczki200 g
-
ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę80 g
-
napoju roślinnego np. owsianego, kokosowego (patrz wskazówka)150 g
-
wody150 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)1 szczypta
-
zielonego groszku, mrożonego30 g
-
koperku, świeżego tylko liście, posiekane1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
312.4 kcal /
1306.9 kJ
Białko
9.5 g
Tłuszcz
12.3 g
Węglowodany
44.6 g
Błonnik
9.7 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Sód
1242.2 mg