Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 10 g oliwy z oliwek
- 200 g kalafiora, podzielonego na małe różyczki
- 80 g ziemniaków, pokrojonych w 1 cm kostkę
- 150 g napoju roślinnego, np. owsianego, kokosowego (patrz wskazówka)
- 150 g wody
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- 30 g zielonego groszku, mrożonego
- 1 łyżka koperku, świeżego, tylko liście, posiekane
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1306.9 kJ / 312.4 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 44.6 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 9.7 g
- Sód
- 1242.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa jarzynowa, kurczak i warzywne tagliatelle
40 min
Zupa fasolkowa; Kurczak z brokułami i ryżem
1 godz.
Zupa kalafiorowa; Pulpety z sosem kurkowym i kopytkami
1 godz.
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Wiosenna zupa minestrone
50 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Brokułowa zupa z soczewicą
25 min
Kremowa zupa ziemniaczana
45 min
Kremowa zupa pieczarkowa
25 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min
Zupa pomidorowa jak u babci
45 min