Wiosenna zupa kalafiorowa

Wiosenna zupa kalafiorowa

4.1 332 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja

Składniki

  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 200 g kalafiora podzielonego na małe różyczki
  • 80 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
  • 150 g napoju roślinnego np. owsianego, kokosowego (patrz wskazówka)
  • 150 g wody
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
  • 30 g zielonego groszku, mrożonego
  • 1 łyżka koperku, świeżego tylko liście, posiekane

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 312.4 kcal / 1306.9 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 12.3 g
Węglowodany 44.6 g
Błonnik 9.7 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 1242.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...