Wiosenna zupa kalafiorowa

Wiosenna zupa kalafiorowa

4.1 304 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • kalafiora podzielonego na małe różyczki
    200 g
  • ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
    80 g
  • napoju roślinnego np. owsianego, kokosowego (patrz wskazówka)
    150 g
  • wody
    150 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
    1 szczypta
  • zielonego groszku, mrożonego
    30 g
  • koperku, świeżego tylko liście, posiekane
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 312.4 kcal / 1306.9 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 12.3 g
Węglowodany 44.6 g
Błonnik 9.7 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 1242.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...