Urządzenia i Akcesoria
Paczuszki z łososiem i kuskus z suszonymi pomidorami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje
Składniki
-
½ łyżki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
½ łyżki tymianku, świeżego tylko liście
-
½ łyżki natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
35 g cebuli dymki pokrojonej na kawałki
-
½ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej
-
5 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
45 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
2 filety z łososia, świeże, bez skóry i ości (ok. 150 g każdy)
-
300 g wody
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
5 g oliwy z oliwek
-
110 g kaszy kuskus
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
735.5 mg
Białko
40.6 g
Kalorie
2504.5 kJ /
598.6 kcal
Tłuszcz
24.3 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Węglowodany
56 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŁOSOŚ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
45 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 min
Dorsz w papilotach z sosem mascarpone
45 min
Łosoś w pikantnej glazurze pomidorowej
35 min
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min