Filety z dorsza z masłem cytrusowym

Filety z dorsza z masłem cytrusowym

3.8 278 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • pomarańcza ekologiczna
    1
  • cytryna ekologiczna
    1
  • wody
    700 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    400 g
  • cukinii pokrojonej w 5 mm plastry
    400 g
  • masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    80 g
  • filety z dorsza, bez skóry (120-200 g każdy)
    4
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • ziaren anyżu
    1 łyżeczka
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście, posiekane
    3 gałązki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 450.5 kcal / 1884.7 kJ
Białko 45.2 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 26.6 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 10.6 g
Sód 441.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...