Filety z dorsza z masłem cytrusowym
TM5 TM6

Filety z dorsza z masłem cytrusowym

Składniki

  • 1 pomarańcza, ekologiczna
  • 1 cytryna, ekologiczna
  • 700 g wody
  • 400 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 400 g cukinii, pokrojonej w 5 mm plastry
  • 80 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 4 filety z dorsza, bez skóry (120-200 g każdy)
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego,
  • 1 łyżeczka ziaren anyżu
  • 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście, posiekane

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1694 kJ / 405 kcal
Białko
33 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
19 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie