Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 łyżka oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia przystawki Varoma
- 600 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych na 4 kawałki (ok. 150 g każdy)
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 2 cukinie (ok. 500 g)
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 70 g octu balsamicznego
- 80 g białego wina
- 80 g miodu
- 20 g musztardy Dijon
- 1 łyżka rozmarynu, świeżego, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1837 kJ / 439 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1 godz. 20 min
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50 min
Łosoś na kremowym szpinaku
50 min
Cytrynowy kurczak z kaszą kuskus i cukiniowo-jogurtowym dipem
35 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Kedgeree z dorszem i żółtkami z Varomy
55 min
Dorsz w papilotach z sosem mascarpone
45 min
Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem
30 min
Dorsz po tajsku z Varomy
1 godz. 10 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.