
Urządzenia i Akcesoria
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
1 łyżka oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia przystawki Varoma
-
600 g filetów z łososia, świeżych bez skóry i ości, pokrojonych na 4 kawałki (ok. 150 g każdy)
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
2 cukinie (ok. 500 g)
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
70 g octu balsamicznego
-
80 g białego wina
-
80 g miodu
-
20 g musztardy Dijon
-
1 łyżka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
1 ząbek czosnku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
439 kcal /
1837 kJ
Białko
33 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
1.7 g