
Urządzenia i Akcesoria
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia przystawki Varoma1 łyżka
-
filetów z łososia, świeżych bez skóry i ości, pokrojonych na 4 kawałki (ok. 150 g każdy)600 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
cukinie (ok. 500 g)2
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
octu balsamicznego70 g
-
białego wina80 g
-
miodu80 g
-
musztardy Dijon20 g
-
rozmarynu, świeżego tylko liście1 łyżka
-
ząbek czosnku1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
439 kcal /
1837 kJ
Białko
33 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
1.7 g