
Urządzenia i Akcesoria
Dorsz w papilotach z sosem mascarpone
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
30 g cebuli szalotki
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
120 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
20 g mleka
-
1 łyżka musztardy francuskiej
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
100 g pieczarek pokrojonych w ok. 2 mm plastry
-
1000 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
2 gałązki tymianku, świeżego (opcjonalnie)
-
200 g ryżu długoziarnistego
-
1 żółta papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w paski (ok. 1 x 6 cm)
-
1 czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w paski (ok. 1 x 6 cm)
-
1 zielona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w paski (ok. 1 x 6 cm)
-
4 filety z dorsza, bez skóry (ok. 150 g każdy)
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
521.6 kcal /
2182.5 kJ
Białko
48.9 g
Tłuszcz
12.9 g
Węglowodany
50.5 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Sód
1460.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W PAPILOTACH
10 Przepisów
Polska
Polska