
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g cebuli szalotki
- 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 120 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
- 20 g mleka
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- 100 g pieczarek pokrojonych w ok. 2 mm plastry
- 1000 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 2 gałązki tymianku, świeżego (opcjonalnie)
- 200 g ryżu długoziarnistego
- 1 żółta papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w paski (ok. 1 x 6 cm)
- 1 czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w paski (ok. 1 x 6 cm)
- 1 zielona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w paski (ok. 1 x 6 cm)
- 4 filety z dorsza, bez skóry (ok. 150 g każdy)
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 521.6 kcal / 2182.5 kJ
- Białko
- 48.9 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Węglowodany
- 50.5 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Sód
- 1460.9 mg