Dorsz w papilotach z sosem mascarpone

Dorsz w papilotach z sosem mascarpone

3.8 61 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 30 g cebuli szalotki
  • 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 120 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
  • 20 g mleka
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 100 g pieczarek pokrojonych w ok. 2 mm plastry
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 gałązki tymianku, świeżego (opcjonalnie)
  • 200 g ryżu długoziarnistego
  • 1 żółta papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w paski (ok. 1 x 6 cm)
  • 1 czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w paski (ok. 1 x 6 cm)
  • 1 zielona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w paski (ok. 1 x 6 cm)
  • 4 filety z dorsza, bez skóry (ok. 150 g każdy)
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 521.6 kcal / 2182.5 kJ
Białko 48.9 g
Tłuszcz 12.9 g
Węglowodany 50.5 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 1460.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...