Dorsz w papilotach z sosem mascarpone

Dorsz w papilotach z sosem mascarpone

3.8 60 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli szalotki
    30 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    3 gałązki
  • ząbek czosnku
    1
  • sera mascarpone podzielonego na kawałki
    120 g
  • mleka
    20 g
  • musztardy francuskiej
    1 łyżka
  • papryki słodkiej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • pieczarek pokrojonych w ok. 2 mm plastry
    100 g
  • wody
    1000 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • tymianku, świeżego (opcjonalnie)
    2 gałązki
  • ryżu długoziarnistego
    200 g
  • żółta papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w paski (ok. 1 x 6 cm)
    1
  • czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w paski (ok. 1 x 6 cm)
    1
  • zielona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w paski (ok. 1 x 6 cm)
    1
  • filety z dorsza, bez skóry (ok. 150 g każdy)
    4
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 521.6 kcal / 2182.5 kJ
Białko 48.9 g
Tłuszcz 12.9 g
Węglowodany 50.5 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 1460.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...