Dorsz w papilotach z sosem mascarpone
TM5 TM6

Dorsz w papilotach z sosem mascarpone

Składniki

  • 30 g cebuli szalotki
  • 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 120 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
  • 20 g mleka
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 100 g pieczarek, pokrojonych w ok. 2 mm plastry
  • 400 g wody
  • 2 gałązki tymianku, świeżego (opcjonalnie)
  • 200 g ryżu długoziarnistego
  • 1 żółta papryka, bez gniazd nasiennych, pokrojona w paski (ok. 1 x 6 cm)
  • 1 czerwona papryka, bez gniazd nasiennych, pokrojona w paski (ok. 1 x 6 cm)
  • 1 zielona papryka, bez gniazd nasiennych, pokrojona w paski (ok. 1 x 6 cm)
  • 4 filety z dorsza, bez skóry (ok. 150 g każdy)
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1970 kJ / 467 kcal
Białko
34 g
Węglowodany
47 g
Tłuszcz
15 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie