Urządzenia i Akcesoria
Zupa z czerwoną soczewicą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
180 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
120 g selera naciowego pokrojonego na 3 cm kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
260 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
3 liście laurowe, suszone
-
¾ - 1 łyżeczka tymianku, suszonego3 - 4 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
550 g krojonych pomidorów, z puszki
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1000 g wody
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
516.4 mg
Białko
12.2 g
Kalorie
1037 kJ /
247.9 kcal
Tłuszcz
7.4 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
35.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa z soczewicy z kiełbasą
8 godz. 10 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Zupa krem z czerwonej soczewicy i papryki
35 min
Zupa z ciecierzycą i bakłażanem
35 min
Gulasz z zielonej soczewicy
55 min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50 min
Gulasz soczewicowo-dyniowy
1 godz.
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
45 min
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Gulasz z ciecierzycy i chorizo ze szpinakiem
45 min