Urządzenia i Akcesoria
Zupa tajska z kurczakiem i batatami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
-
630 g piersi z kurczaka, bez kości pokrojonej na 1,5 cm kawałki
-
500 g batatów pokrojonych na 1,5-2 cm kawałki
-
25 - 30 g kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
35 - 45 g czerwonej pasty curry
-
750 g mleczka kokosowego
-
150 - 170 g wody
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
843 mg
Białko
27.4 g
Kalorie
2180.8 kJ /
521.2 kcal
Tłuszcz
28.4 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
20.3 g
Węglowodany
27.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIAD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Orientalna zupa z owocami morza
40 Min
Biała zupa chili z kurczakiem; Bułeczki na parze; Lemoniada z kolendry i cytrusów
1 Std.
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45 Min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 Min
Kokosowa zupa z kurczakiem
35 Min
Kokosowa zupa z rybą i batatami (z osłoną noża miksującego)
35 Min
Meksykańska zupa z batatami, fasolą i chorizo
45 Min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35 Min
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
40 Min
Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym
1 Std. 15 Min
Maślany kurczak (Butter chicken)
1 Std.
Zupa tajska z pastą curry Edyty Cygan
1 Std. 5 Min