Pasta jajeczna z awokado
TM6 TM5

Pasta jajeczna z awokado

4.6 (905 ocen)

Składniki

  • 400 g wody, w temp. pokojowej
  • 4 jajka
  • 80 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki
  • 1 awokado, dojrzałe, pokrojone na kawałki
  • 50 g cebuli dymki, tylko zielona część, pokrojonej na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 łyżeczki soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • pieprz cytrynowy, do oprószenia (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
766.3 kJ / 182.3 kcal
Białko
8.4 g
Węglowodany
6.1 g
Tłuszcz
13.6 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Błonnik
1.9 g
Sód
1352.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy