
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g wody w temp. pokojowej
- 4 jajka
- 80 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
- 1 awokado dojrzałe, pokrojone na kawałki
- 50 g cebuli dymki tylko zielona część, pokrojonej na kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 3 łyżeczki soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- pieprz cytrynowy do oprószenia (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 157.6 kcal / 659.2 kJ
- Białko
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 6.7 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Sód
- 610.2 mg