Zupa krem z zielonych szparagów

Zupa krem z zielonych szparagów

4.8 3.1K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 500 g zielonych szparagów bez twardych końcówek
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 10 g masła
  • 500 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • natka pietruszki, świeża posiekana, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 122 kcal / 512 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...