Spaghetti napoletana
TM5 TM6

Spaghetti napoletana

Składniki

  • 20 liści bazylii, świeżych
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 10 g masła
  • 800 g pomidorów, dojrzałych, przekrojonych na pół
  • 100 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki cukru
  • 250 g makaronu, suchego, typu spaghetti, z pszenicy durum lub pełnoziarnistego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1364 kJ / 326 kcal
Białko
8.2 g
Węglowodany
57.9 g
Tłuszcz
8.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie