Urządzenia i Akcesoria
Azjatycki ryż z warzywami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
110 g zielonej papryki pokrojonej w słupki (ok. 3 cm x 3 mm)
-
65 g czerwonej papryki pokrojonej w słupki (ok. 3 cm x 3 mm)
-
250 g pieczarek pokrojonych w plastry
-
120 g marchewki pokrojonej w słupki (ok. 3 cm x 3 mm)
Ryż
-
300 g ryżu
-
2 ząbki czosnku
-
50 g oliwy z oliwek
-
800 g wody
-
10 g soli
Stir-fry
-
1 ząbek czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego
-
45 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
40 g oliwy z oliwek
-
70 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 2,5 cm paski
-
200 g cebuli pokrojonej w piórka
-
200 g kiełków fasoli mung, świeżych
-
50 g sosu sojowego
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
½ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
-
1 łyżka ziaren sezamu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10.99 g
Kalorie
1935 kJ /
463 kcal
Tłuszcz
23.56 g
Błonnik
9.33 g
Węglowodany
51.82 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ORIENTALNA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Curry z warzywami
1h 25min
Nasi goreng wegetariański
45min
Curry z ciecierzycy i kasza bulgur
50min
Makaron curry z wieprzowiną
45min
Ryż kaszmirski
30min
Tajski makaron curry z warzywami
20min
Wegetariańskie chop suey
1h 5min
Makaron po chińsku
55min
Nasi Goreng z kurczakiem
1h 30min
Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem
45min
Pad thai
45min
Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym
1h 15min