Tagliatelle ze szpinakiem
TM5 TM6

Tagliatelle ze szpinakiem

Składniki

  • 500 g makaronu, suchego, typu tagliatelle, z pszenicy durum
  • woda, ilość do ugotowania makaronu
  • 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 - 4 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 400 - 450 g liści szpinaku baby, świeżych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3431 kJ / 820 kcal
Białko
23.5 g
Węglowodany
107.8 g
Tłuszcz
35.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie