
Urządzenia i Akcesoria
Tagliatelle ze szpinakiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
500 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
-
woda osolona, do ugotowania makaronu
-
400 g liści szpinaku baby, świeżych
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
3 - 4 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
589.5 kcal /
2466.3 kJ
Białko
18.8 g
Tłuszcz
27.1 g
Węglowodany
68.4 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Sód
648.9 mg