Tagliatelle ze szpinakiem

Tagliatelle ze szpinakiem

4.4 3.0K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 500 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
  • woda osolona, do ugotowania makaronu
  • 400 g liści szpinaku baby, świeżych
    400 g liści szpinaku, świeżych, dużych liści, pokrojonych w paski
  • 80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 - 4 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 589.5 kcal / 2466.3 kJ
Białko 18.8 g
Tłuszcz 27.1 g
Węglowodany 68.4 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 648.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...