Urządzenia i Akcesoria
Tagliatelle ze szpinakiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
500 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
-
woda osolona, do ugotowania makaronu
-
400 g liści szpinaku, świeżych, dużych liści, pokrojonych w paski400 g liści szpinaku baby, świeżych
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
3 - 4 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
648.9 mg
Białko
18.8 g
Kalorie
2466.3 kJ /
589.5 kcal
Tłuszcz
27.1 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
68.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM5, TM6)
40 min
Spaghetti napoletana (TM5, TM6)
40 min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM5, TM6)
40 min
Spaghetti ze szpinakiem
30 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM5, TM6)
35 min
Spaghetti z tuńczykiem (TM5, TM6)
40 min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25 min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40 min