Shakshuka na Varomie

4.5 5.5K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 100 - 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki z zalewą
  • sól dodatkowa ilość do smaku
  • 2 - 3 łyżeczki przypraw (np. kmin rzymski, czosnek granulowany, mielone chili, mielona kolendra, mielony pieprz), do smaku
  • 4 jajka
  • 500 g wody

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 363.4 mg
Białko 6.7 g
Kalorie 484.6 kJ / 115.8 kcal
Tłuszcz 6.9 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 7.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...