Shakshuka na Varomie

4.5 5.2K oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    100 - 150 g
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • krojonych pomidorów, z puszki z zalewą
    400 g
  • sól dodatkowa ilość do smaku
  • przypraw (np. kmin rzymski, czosnek granulowany, mielone chili, mielona kolendra, mielony pieprz), do smaku
    2 - 3 łyżeczki
  • jajka
    4
  • wody
    500 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 115.8 kcal / 484.6 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 6.9 g
Węglowodany 7.5 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 363.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...