Shakshuka na Varomie
TM5 TM6

Shakshuka na Varomie

Składniki

  • 100 - 150 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki, z zalewą
  • 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do smaku
  • 2 - 3 łyżeczki przypraw (np. kmin rzymski, czosnek granulowany, mielone chili, mielona kolendra, mielony pieprz), do smaku
  • 4 jajka
  • 500 g wody

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
494 kJ / 118 kcal
Białko
7.5 g
Węglowodany
6.5 g
Tłuszcz
7.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie