Urządzenia i Akcesoria
Shakshuka na Varomie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
100 - 150 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki z zalewą
-
sól dodatkowa ilość do smaku
-
2 - 3 łyżeczki przypraw (np. kmin rzymski, czosnek granulowany, mielone chili, mielona kolendra, mielony pieprz), do smaku
-
4 jajka
-
500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
363.4 mg
Białko
6.7 g
Kalorie
484.6 kJ /
115.8 kcal
Tłuszcz
6.9 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
7.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Croque Madame
35 min
Zielona shakshuka na Varomie
30 min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50 min
Jajka w kokilkach (dla dzieci)
35 min
Sałatka szpinakowa z łososiem i jajkiem w koszulce
30 min
Jajka sadzone w papryce z dodatkami (z Varomy)
20 min
Fasolka na ciepło z jajkami z Varomy
40 min
Frittata Caprese
30 min
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25 min
Jajka po turecku - Cilbir (z osłoną noża miksującego)
35 min
Jajka sadzone na parze
15 min
Shakshuka z ciecierzycą i boczkiem na Varomie
40 min