Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 liści bazylii, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 400 g wody
- 6 jajek, schłodzonych
- 1 pomidor, bez skóry (ok. 170 g, patrz wskazówka)
- 125 g sera mozzarella (1 kulka), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego na kawałki
- 5 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 298.6 kJ / 71.4 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 149.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto arbuz
6h
Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem
40min
Mazurek cytrynowy
2h
Pieczona szynka (kulka)
50 godz.
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2h 15min
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM6)
3h 50min
Imprezowa sałatka makaronowa
1h
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
1h 10min
Mini chlebki do koszyka wielkanocnego
2h
Pełnoziarnisty wieniec wielkanocny z jajkami i łososiem
1h 45 min
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM5)
3h 50min
Jajka z sosem ziołowym i wielkanocnymi ciasteczkami
50min