
Urządzenia i Akcesoria
Jajka faszerowane à la caprese
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
12 sztuk
Składniki
-
liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji10
-
wody400 g
-
jajek schłodzonych6
-
pomidor bez skóry (ok. 170 g, patrz wskazówka)1
-
sera mozzarella (1 kulka), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego na kawałki125 g
-
oliwy z oliwek5 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
71.4 kcal /
298.6 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
5.1 g
Węglowodany
0.8 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
149.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska