
Urządzenia i Akcesoria
Jajka faszerowane à la caprese
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
12 sztuk
Składniki
-
liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji10
-
wody400 g
-
jajek schłodzonych6
-
pomidor bez skóry (ok. 170 g, patrz wskazówka)1
-
sera mozzarella (1 kulka), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego na kawałki125 g
-
oliwy z oliwek5 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
71.4 kcal /
298.6 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
5.1 g
Węglowodany
0.8 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
149.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM6)
45 min
Świąteczny łosoś
35 min
Carpaccio z buraków z cukinią (TM6)
15 min
Zapiekanka z ravioli à la lasagne
1 godz. 20 min
Paluchy z ciasta francuskiego z nadzieniem
40 min
Jajka faszerowane łososiem
45 min
Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem
40 min
Pełnoziarnisty wieniec wielkanocny z jajkami i łososiem
1 godz. 45 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Mazurek cytrynowy
2 godz.
Pieczona szynka (kulka)
50 godz.
Makaron z serem feta i pomidorami
40 min