Urządzenia i Akcesoria
Jajka faszerowane à la caprese
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
12 sztuk
Składniki
-
10 liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
400 g wody
-
6 jajek schłodzonych
-
1 pomidor bez skóry (ok. 170 g, patrz wskazówka)
-
125 g sera mozzarella (1 kulka), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego na kawałki
-
5 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
149.7 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
298.6 kJ /
71.4 kcal
Tłuszcz
5.1 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
1 godz. 10 min
Mazurek cytrynowy
2 godz.
Sałatka z rumienionymi krewetkami i krojonymi warzywami (TM6)
30 min
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM6)
3 godz. 50 min
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM5)
3 godz. 50 min
Rolada z sera żółtego
6 godz. 45 min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 godz. 50 min
Jajka faszerowane ziołami
45 min
Jajka z farszem pieczarkowym
55 min
Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem
40 min
Chipsy z obierek warzywnych i serowe kulki
1 godz. 40 min
Włoska sałatka makaronowa
30 min