
Urządzenia i Akcesoria
Zupa pieczarkowo-paprykowa; Schab w sosie węgierskim (z osłoną noża miksującego), kasza pęczak i surówka po węgiersku z kiszonej kapusty
Składniki
Schab w sosie węgierskim
-
schabu wieprzowego bez kości, pokrojonego w 2 cm plastry (6 szt.)800 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
mąka pszenna do obtoczenia
-
cebuli przekrojonej na pół250 g
-
ząbki czosnku2
-
oleju25 g
-
wody600 g
-
koncentratu pomidorowego40 g
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego4
-
papryki słodkiej, mielonej2 łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej½ łyżeczki
-
czosnku niedźwiedziego, suszonego2 łyżeczki
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
Surówka z kiszonej kapusty i papryki
-
kapusty kiszonej odsączonej z zalewy350 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki100 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki80 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki100 g
-
oleju20 g
-
cukru1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Zupa pieczarkowo-paprykowa
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, w tym 200 pokrojonej na kawałki i 150 g pokrojonej w 2 cm kostkę350 g
-
masła15 g
-
mąki pszennej30 g
-
wody700 g
-
pieczarek pokrojonych w 2-3 mm plastry500 g
-
ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę200 g
-
sosu sojowego15 g
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego3
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
papryki wędzonej, mielonej½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Gotowanie kaszy pęczak
-
wody1300 g
-
oleju5 g
-
soli1 łyżeczka
-
kaszy jęczmiennej pęczak300 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu6 łyżeczek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Krupnik z kurkami; Zapiekanka makaronowa z szynką
1 godz.
Zupa fasolkowa; Kurczak z brokułami i ryżem
1 godz.
Zupa kalafiorowa; Pulpety z sosem kurkowym i kopytkami
1 godz.
Warzywna potrawka z kurczakiem i surówka brokułowa; Budyń z owoców jagodowych
1 godz. 10 min
Żurek z pieczarkami; Polędwiczki w sosie chrzanowym z purée ziemniaczanym i glazurowanymi marchewkami
1 godz. 15 min
Pulpety z sosem śmietanowym i zapiekanką z ziemniaków i dyni; Ciasto ze śliwkami i kruszonką
1 godz. 20 min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Sznycle pod kołderką warzywną z ziemniakami i sałatką Cezar; Lody wiśniowe
45 min
Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami i serem z ziemniakami; Kapusta gotowana
1 godz. 10 min
Pulpety drobiowo-pieczarkowe z brokułowym ryżem, lekkim sosem chrzanowym i surówką
55 min
Zupa jarzynowa; Indyk w sosie z suszonych pomidorów z ziemniakami i brokułami
50 min
Zupa jarzynowa z makaronem
45 min