Zupa pieczarkowo-paprykowa; Schab w sosie węgierskim (z osłoną noża miksującego), kasza pęczak i surówka po węgiersku z kiszonej kapusty

Zupa pieczarkowo-paprykowa; Schab w sosie węgierskim (z osłoną noża miksującego), kasza pęczak i surówka po węgiersku z kiszonej kapusty

4.3 210 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji

Składniki

Schab w sosie węgierskim
  • 800 g schabu wieprzowego bez kości, pokrojonego w 2 cm plastry (6 szt.)
  • 1 łyżeczka soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • mąka pszenna do obtoczenia
  • 250 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 25 g oleju
  • 600 g wody
  • 40 g koncentratu pomidorowego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego, suszonego
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone
Surówka z kiszonej kapusty i papryki
  • 350 g kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 100 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 80 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 20 g oleju
  • 1 łyżeczka cukru
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Zupa pieczarkowo-paprykowa
  • 350 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, w tym 200 pokrojonej na kawałki i 150 g pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 15 g masła
  • 30 g mąki pszennej
  • 700 g wody
  • 500 g pieczarek pokrojonych w 2-3 mm plastry
  • 200 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 15 g sosu sojowego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Gotowanie kaszy pęczak
  • 1300 g wody
  • 5 g oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 300 g kaszy jęczmiennej pęczak
  • 6 łyżeczek kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 683.2 kcal / 2858.5 kJ
Białko 39.2 g
Tłuszcz 30.3 g
Węglowodany 67.1 g
Błonnik 15.9 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Sód 1585.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...