Zupa pieczarkowo-paprykowa; Schab w sosie węgierskim (z osłoną noża miksującego), kasza pęczak i surówka po węgiersku z kiszonej kapusty

Zupa pieczarkowo-paprykowa; Schab w sosie węgierskim (z osłoną noża miksującego), kasza pęczak i surówka po węgiersku z kiszonej kapusty

4.3 203 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji

Składniki

Schab w sosie węgierskim
  • schabu wieprzowego bez kości, pokrojonego w 2 cm plastry (6 szt.)
    800 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • mąka pszenna do obtoczenia
  • cebuli przekrojonej na pół
    250 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oleju
    25 g
  • wody
    600 g
  • koncentratu pomidorowego
    40 g
  • liście laurowe, suszone
    2
  • ziarna ziela angielskiego
    4
  • papryki słodkiej, mielonej
    2 łyżeczki
  • papryki ostrej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • czosnku niedźwiedziego, suszonego
    2 łyżeczki
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone
Surówka z kiszonej kapusty i papryki
  • kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
    350 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    100 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    80 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    100 g
  • oleju
    20 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
Zupa pieczarkowo-paprykowa
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, w tym 200 pokrojonej na kawałki i 150 g pokrojonej w 2 cm kostkę
    350 g
  • masła
    15 g
  • mąki pszennej
    30 g
  • wody
    700 g
  • pieczarek pokrojonych w 2-3 mm plastry
    500 g
  • ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
    200 g
  • sosu sojowego
    15 g
  • liście laurowe, suszone
    2
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • papryki wędzonej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
Gotowanie kaszy pęczak
  • wody
    1300 g
  • oleju
    5 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • kaszy jęczmiennej pęczak
    300 g
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    6 łyżeczek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 683.2 kcal / 2858.5 kJ
Białko 39.2 g
Tłuszcz 30.3 g
Węglowodany 67.1 g
Błonnik 15.9 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Sód 1585.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...