
Urządzenia i Akcesoria
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
Pulpety w sosie pomidorowym
-
15 - 20 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
350 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
30 g masła
-
2 łyżki majeranku, suszonego
-
800 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
2 jajka
-
100 g mleka
-
120 g bułki tartej
-
3 - 4 łyżeczki soli
-
1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżki musztardy
-
100 g wody
-
800 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w ćwiartki
-
2 - 3 łyżeczki cukru (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
40 g koncentratu pomidorowego
-
2 liście laurowe, suszone
Purée ziemniaczane
-
1400 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 1-2 cm kostkę
-
430 g mleka
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
45 g masła pokrojonego na kawałki
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
638.2 kcal /
2670.1 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
34.5 g
Węglowodany
56.4 g
Błonnik
7.4 g
Tłuszcz nasycony
27.5 g
Sód
1667.3 mg