Urządzenia i Akcesoria
Nadziewany kurczak na Varomie
Składniki
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 - 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
50 - 55 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
40 g wątróbki drobiowej (opcjonalnie) lub podrobów dodanych do kurczaka, pokrojonych na małe kawałki
-
1 tuszka z kurczaka (1100-1300 g)
-
1 - 1 ½ łyżki przyprawy do kurczaka
-
180 g mleka
-
180 g bułki tartej
-
1 jajko
-
1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
700 g wody
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona2 łyżeczki koncentrat bulionu warzywnego
-
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej wymieszana z 1 łyżką wody
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pieczone piersi z kurczaka w pięciu smakach z ryżem i warzywami
1 godz. 20 min
Pieczona ryba z śródziemnomorskim sosem (TM5)
45 min
Gotowanie na parze ananasa (500-800 g)
30 min
Ryba z fasolką szparagową, salsą verde i szafranowym pilawem; Mus cytrynowo-bazyliowy
55 min
Kurczak na Varomie; Purée ziemniaczane, surówka z marchewki i selera; Ciasto z kruszonki owsianej z owocami
1 godz. 40 min
Łosoś z warzywami; Sos holenderski
40 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym; Muffinki z czekoladą
1 godz.
Jajecznica z kiełbasą na parze
30 min
Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)
35 min
Pulpety z indyka i warzywa na parze w sosie musztardowo-pieczarkowym
45 min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min