
Urządzenia i Akcesoria
Nadziewany kurczak na Varomie
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji10 - 15 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia50 - 55 g
-
wątróbki drobiowej (opcjonalnie) lub podrobów dodanych do kurczaka, pokrojonych na małe kawałki40 g
-
tuszka z kurczaka (1100-1300 g)1
-
przyprawy do kurczaka1 - 1 ½ łyżki
-
mleka180 g
-
bułki tartej180 g
-
jajko1
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 - 3 szczypty
-
wody700 g
-
koncentrat bulionu warzywnego2 łyżeczki
-
skrobi ziemniaczanej wymieszana z 1 łyżką wody1 łyżeczka
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Polska
Możesz także polubić...
Wolno gotowany kurczak w cytrynowym sosie śmietanowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 50 min
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 godz.
Kanapki z burgerem i cheddarem
1 godz. 30 min
Rolady z polędwiczki z sosem i ziemniakami
55 min
Kurczak w sosie paprykowym z ryżem; Twarożek z morelami
1 godz.
Ryba na parze z zieloną soczewicą i sosem paprykowym
40 min
Kurczak w zielonym sosie mole
1 godz. 10 min
Kurczak na Varomie; Purée ziemniaczane, surówka z marchewki i selera; Ciasto z kruszonki owsianej z owocami
1 godz. 40 min
Filety z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) w cytrusowej marynacie
3 godz. 30 min
Szarpany rumieniony kurczak z cebulą dymką
15 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem musztardowym i ziemniakami
1 godz. 5 min
Serowe „udka” z kurczaka z dipem majonezowym
1 godz. 30 min