
Urządzenia i Akcesoria
Rolady z polędwiczki z sosem i ziemniakami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
polędwiczki wieprzowe (250-300 g każda, patrz wskazówka)2
-
sól do oprószenia
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia½ łyżeczki
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych100 g
-
sera feta (ok. 100 g), pokruszonego½ opakowania
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki150 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
wody450 g
-
koncentratu pomidorowego25 g
-
śliwki suszone, bez pestek2
-
grzyby, suszone np. podgrzybki, borowiki2
-
przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM2 łyżeczki
-
ziemniaków pokrojonych w 2-3 cm kawałki700 g
-
mąki pszennej15 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
510.4 kcal /
2135.4 kJ
Białko
43.5 g
Tłuszcz
11.8 g
Węglowodany
60.3 g
Błonnik
9.4 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Sód
402.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER I/2023
11 Przepisów
Polska
Polska