Rolady z polędwiczki z sosem i ziemniakami

Rolady z polędwiczki z sosem i ziemniakami

4.5 192 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • polędwiczki wieprzowe (250-300 g każda, patrz wskazówka)
    2
  • sól do oprószenia
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
    ½ łyżeczki
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
    100 g
  • sera feta (ok. 100 g), pokruszonego
    ½ opakowania
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    150 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • wody
    450 g
  • koncentratu pomidorowego
    25 g
  • śliwki suszone, bez pestek
    2
  • grzyby, suszone np. podgrzybki, borowiki
    2
  • przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
    2 łyżeczki
  • ziemniaków pokrojonych w 2-3 cm kawałki
    700 g
  • mąki pszennej
    15 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 510.4 kcal / 2135.4 kJ
Białko 43.5 g
Tłuszcz 11.8 g
Węglowodany 60.3 g
Błonnik 9.4 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Sód 402.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...