Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g oleju
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 500 g żeberek wieprzowych, pasków, pokrojonych na 5 cm kawałki
- 50 g cukru pudru (patrz wskazówka)
-
50
g wina ryżowego
lub 50 g białego wina, wytrawnego - 50 g octu
- 15 g sosu sojowego, jasnego
- 10 g sosu sojowego, ciemnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3193.5 kJ / 763.3 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 71.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 33.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2u. 50min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2h
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
1h
Potrawka z ziemniaków i żeberek
1h 55min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 Std. 25 Min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1h 5 min
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2h 30 min
Skrzydełka w przyprawie pięciu smaków
45 min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4h 10min
Żeberka po meksykańsku
15u. 10min
Żeberka wieprzowe z meksykańską salsą pomidorową
50 min
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 min