
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g oleju
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 500 g żeberek wieprzowych, pasków, pokrojonych na 5 cm kawałki
- 50 g cukru pudru (patrz wskazówka)
-
50
g wina ryżowego
lub 50 g białego wina, wytrawnego - 50 g octu
- 15 g sosu sojowego, jasnego
- 10 g sosu sojowego, ciemnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3193.5 kJ / 763.3 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 71.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 33.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kurczak po cygańsku
1u. 20min
Gulasz wieprzowy
50min
Gulasz z żołądków drobiowych
1h 40min
Jamajski kurczak jerk
1 Std. 50 Min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4h 25min
Żeberka wieprzowe z meksykańską salsą pomidorową
50min
Kaczka z jabłkami, kluski ziemniaczane i surówka z kapusty ze śliwkami
2 godz. 50 min
Żeberka po meksykańsku
15h 10min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4h 10 min
Żeberka po koreańsku z ryżem i surówką z kapusty i kiełków; Ananasowy pudding z tapioki
2h 30min
Karaibskie curry z kurczakiem i słodkim ryżem
2 Std. 20 Min
Karmelizowany boczek, kasza bulgur i warzywa gotowane na parze
2hod.