Urządzenia i Akcesoria
Żeberka w sosie słodko-kwaśnym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
10 g oleju
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
500 g żeberek wieprzowych, pasków pokrojonych na 5 cm kawałki
-
50 g cukru pudru (patrz wskazówka)
-
50 g białego wina, wytrawnego50 g wina ryżowego
-
50 g octu
-
15 g sosu sojowego jasnego
-
10 g sosu sojowego ciemnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
33.1 mg
Białko
14.2 g
Kalorie
3193.5 kJ /
763.3 kcal
Tłuszcz
71.5 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
29.3 g
Węglowodany
13.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 10 min
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Żeberka po meksykańsku
15 godz. 10 min
Potrawka z ziemniaków i żeberek
1 godz. 55 min
Śródziemnomorskie skrzydełka z ziołowo-pomarańczowym ryżem
1 godz.
Żeberka wieprzowe z meksykańską salsą pomidorową
50 min
Golonka w sosie piwnym
2 godz. 20 min
Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli
1 godz. 35 min
Skrzydełka w przyprawie pięciu smaków
45 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2 godz.
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2 godz. 30 min