Urządzenia i Akcesoria
Żeberka w sosie słodko-kwaśnym
Składniki
-
10 g oleju
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
500 g żeberek wieprzowych, pasków pokrojonych na 5 cm kawałki
-
50 g cukru pudru (patrz wskazówka)
-
50 g białego wina, wytrawnego50 g wina ryżowego
-
50 g octu
-
15 g sosu sojowego jasnego
-
10 g sosu sojowego ciemnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czosnkowo-imbirowe skrzydełka z kurczaka z makaronem ryżowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Żeberka po koreańsku z ryżem i surówką z kapusty i kiełków; Ananasowy pudding z tapioki
2 godz. 30 min
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Cytrynowe skrzydełka z ryżem z warzywami (z osłoną noża miksującego)
40 min
Szynka w marynacie śródziemnomorskiej z brązowym ryżem
1 godz.
Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli
1 godz. 35 min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 godz. 5 min
Wieprzowina vindaloo
4 godz. 15 min
Skrzydełka w przyprawie pięciu smaków
45 min
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2 godz. 30 min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2 godz.
Kurczak po cygańsku
1 godz. 20 min