
Urządzenia i Akcesoria
Szparagi zapiekane w szynce
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
sera gouda pokrojonego na kawałki100 g
-
czerstwej bułki pokrojonej na kawałki50 g
-
ząbek czosnku1
-
wody550 g
-
soli¾ łyżeczki
-
cukru1 szczypta
-
białych szparagów obranych, bez twardych końcówek700 - 800 g
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
mąki pszennej15 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego4 - 6 kropli
-
szynki długodojrzewającej np. parmeńskiej, szwarcwaldzkiej4 plastry
-
żółtko1
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
287.4 kcal /
1202.5 kJ
Białko
16.7 g
Tłuszcz
17.8 g
Węglowodany
17.6 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Sód
1118.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZPARAGI
11 Przepisów
Polska
Polska