![Kanapki z pastą z fasoli Kanapki z pastą z fasoli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b38c8e20a7b7dfddaa1316d800e3d5e4/Derivates/5b29b6702a87209d52fe21ace6a25e6c8223243d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 100 g białej fasoli, z puszki, odsączonej (patrz wskazówka)
- 10 g oliwy z oliwek
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki majeranku, suszonego
- 1 szczypta chili, mielonego
- 2 kromki chleba pełnoziarnistego (ok. 70 g)
- 1 ogórek kiszony (ok. 60 g), pokrojony w plastry
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 1736.5 kJ / 415 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 60.9 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 8.1 g
- Sód
- 1084.5 mg
Alternatywne przepisy
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 Min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 Min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 Min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 Min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 Min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 Min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 Min
Deser z gotowanych jabłek z orzechami i miodem
20 Min
Placki cukiniowe z sosem tzatziki
50 Min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 Min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 Min
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55 Min