
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
dyni piżmowej pokrojonej na kawałki, Ø 4-5 cm (patrz wskazówka)500 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego3 szczypty
-
papryki słodkiej, mielonej¼ łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej¼ łyżeczki
-
oliwy z oliwek plus 1 łyżka10 g
-
miodu, płynnego3 - 3 ½ łyżeczki
-
ząbek czosnku½ - 1
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, w tym 4 pokrojone w 2 x 1 cm paski5
-
oleju pozostałego po odsączeniu suszonych pomidorów35 g
-
octu jabłkowego (patrz wariant)15 - 20 g
-
musztardy (patrz wskazówka)1 ½ łyżeczki
-
wody1000 g
-
kaszy jęczmiennej pęczak100 g
-
liści szpinaku baby, świeżych50 g
-
sera feta pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
-
orzechy włoskie, łuskane (opcjonalnie) grubo posiekane, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
355.2 kcal /
1486.2 kJ
Białko
8.1 g
Tłuszcz
19.8 g
Węglowodany
41 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Sód
1111.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM5)
45 min
Sałatka z kaszą bulgur i dynią na ciepło
50 min
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM5)
45 min
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM5)
20 min
Wrapy z hummusem i warzywami
1 godz.
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, łososiem i koperkowym dressingiem
30 min
Sałatka z komosy ryżowej z kurczakiem i pesto
35 min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 min
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
30 min
Kanapki z pastą buraczaną, awokado i łososiem
10 min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 min