Urządzenia i Akcesoria
Makaron z marchewki w sosie pomidorowym z oliwkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
1 porcja
Składniki
-
200 g marchewek Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
200 g krojonych pomidorów, z puszki200 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
25 g czarnych oliwek, bez pestek
-
2 liście bazylii, świeże plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
2 szczypty soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
629.5 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
1091.6 kJ /
260.9 kcal
Tłuszcz
13.5 g
Błonnik
9.8 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
34.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30 min
Makaron z cukinii z sosem cytrynowym
15 min
Spaghetti napoletana (TM7)
40 min
Greckie pączki (Loukoumades)
1 godz. 30 min
Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem
45 min
Kąski marchewkowo-ziemniaczane (TM5)
30 min
Pesto pistacjowe
10 min
Energetyczny koktajl z wielu nasion
5 min
Gofry w stylu tostów francuskich z owocami jagodowymi
30 min
Wegańskie ciasteczka migdałowe z kawałkami czekolady
35 min
Proteinowe smoothie z bananem i daktylami
5 min
Makaron z paprykowym sosem i chrupiącą ciecierzycą
45 min