Shakshuka z patelni

Shakshuka z patelni

4.7 380 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • ząbki czosnku
    3
  • czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
    ½ - 1
  • oliwy z oliwek plus dodatkowo 2 łyżki
    20 g
  • kminku, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • papryki wędzonej, mielonej
    1 łyżeczka
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • kurkumy, suszonej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • oregano, suszonego
    ½ łyżeczki
  • soli
    ¾ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ - 1 łyżeczka
  • krojonych pomidorów, z puszki
    800 g
  • koncentratu pomidorowego
    30 g
  • miodu
    20 g
  • czerwonego octu winnego
    20 g
    20 g octu jabłkowego
  • mieszanki sałat (np. szpinaku, rukoli, boćwiny), grubo posiekanych
    30 g
  • liście bazylii, świeże
    3 - 4
  • jajek
    8
  • sera feta (ok. 100 g), pokruszonego
    ¾ opakowania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 477 kcal / 2002 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Sód 1615.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...