
Urządzenia i Akcesoria
Shakshuka z patelni
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku3
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki½ - 1
-
oliwy z oliwek plus dodatkowo 2 łyżki20 g
-
kminku, mielonego¾ łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej1 łyżeczka
-
kminu rzymskiego, mielonego¾ łyżeczki
-
kurkumy, suszonej, mielonej½ łyżeczki
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ - 1 łyżeczka
-
krojonych pomidorów, z puszki800 g
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
miodu20 g
-
czerwonego octu winnego20 g
-
mieszanki sałat (np. szpinaku, rukoli, boćwiny), grubo posiekanych30 g
-
liście bazylii, świeże3 - 4
-
jajek8
-
sera feta (ok. 100 g), pokruszonego¾ opakowania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
477 kcal /
2002 kJ
Białko
26 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
28 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Sód
1615.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ALE JAJA!
10 Przepisów
Polska
Polska