
Urządzenia i Akcesoria
Jajka po turecku - Cilbir (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
30 g masła
-
30 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki suszonych płatków chili
-
¼ łyżeczki papryki, mielonej
-
230 g jogurtu greckiego w temp. pokojowej
-
½ łyżeczki soli
-
1700 g wody
-
15 g octu, białego
-
2 jajka, rozmiar L schłodzone
-
mieszane zioła, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
420.7 kcal /
1760 kJ
Białko
18.8 g
Tłuszcz
32.1 g
Węglowodany
14.2 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
11.4 g
Sód
758.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ALE JAJA!
10 Przepisów
Polska
Polska