Urządzenia i Akcesoria
Jajka po turecku - Cilbir (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
30 g masła
-
30 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki suszonych płatków chili
-
¼ łyżeczki papryki, mielonej
-
230 g jogurtu greckiego w temp. pokojowej
-
½ łyżeczki soli
-
1700 g wody
-
15 g octu, białego
-
2 jajka, rozmiar L schłodzone
-
mieszane zioła, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
758.8 mg
Białko
18.8 g
Kalorie
1760 kJ /
420.7 kcal
Tłuszcz
32.1 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
11.4 g
Węglowodany
14.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ALE JAJA!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z chrupiącym ryżem i łososiem (TM6, TM7)
2 Std. 5 Min
Ogórki po azjatycku (TM6)
1 Std. 30 Min
Spring rolls z kurczakiem i sosem orzechowym (TM6, TM7)
1 Std.
Jajka w koszulce (z osłoną noża miksującego)
40 Min
Jajka w koszulce na Varomie
30 Min
Jajka w koszulce w koszyczku
25 Min
Kleisty ryż z mleczkiem kokosowym i mango (mango sticky rice)
2 Std. 55 Min
Croque Madame
35 Min
Ranczerskie śniadanie z fasolą, awokado i jajkiem
50 Min
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
40 Min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 Min
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 Min