Jajka po turecku - Cilbir (z osłoną noża miksującego)

Jajka po turecku - Cilbir (z osłoną noża miksującego)

4.4 414 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g masła
  • 30 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki suszonych płatków chili
  • ¼ łyżeczki papryki, mielonej
  • 230 g jogurtu greckiego w temp. pokojowej
  • ½ łyżeczki soli
  • 1700 g wody
  • 15 g octu, białego
  • 2 jajka, rozmiar L schłodzone
  • mieszane zioła, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 420.7 kcal / 1760 kJ
Białko 18.8 g
Tłuszcz 32.1 g
Węglowodany 14.2 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 11.4 g
Sód 758.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...