Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 90 g marchewki, pokrojonej w słupki (5 x 2 cm)
- 90 g korzenia pietruszki, pokrojonego w słupki (5 x 2 cm)
- sok z cytryny, do skropienia (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 30 g
- Kalorie
- 72.8 kJ / 17.4 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 15.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze cukinii (200-500 g)
20min
Brokuły i cukinia na parze (BLW, dla dzieci)
15min
Gotowanie na parze jabłek (200-400 g)
20min
Gotowanie na parze ćwiartek gruszek (500-800 g)
25 min
Gotowanie na parze ćwiartek gruszek (200-400 g)
15min
Gotowanie na parze kalarepy (200-600 g)
30 min
Ziemniaki i dynia na parze (BLW, dla dzieci)
25 min
Gotowanie na parze buraków (200-600 g)
55 min
Gotowanie na parze śliwek (200-450 g)
20min
Gotowanie na parze młodych marchewek (200-600 g)
30 min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (200-500 g)
30 min
Purée z warzyw gotowanych na parze do zamrożenia (dla dzieci)
1h 10 min