
Urządzenia i Akcesoria
Makaron bolognese z indykiem (BLW, dla dzieci)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
1900 g
Składniki
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki200 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki80 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki80 g
-
cebuli przekrojonej na pół160 g
-
oliwy z oliwek25 g
-
mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki300 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
liście laurowe, suszone3
-
ziół włoskich, mieszanych, suszonych1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
pełnotłustego mleka 3,2% (patrz wariant)100 g
-
makaron, suchy, typu penne rigate do podania (ok. 300 g)
-
woda do gotowania makaronu
Wartości odżywcze na 160 g
Kalorie
179.3 kcal /
750.2 kJ
Białko
9.4 g
Tłuszcz
4.9 g
Węglowodany
24.5 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
39.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA DLA DZIECI
13 Przepisów
Polska
Polska