Makaron bolognese z indykiem (BLW, dla dzieci)

Makaron bolognese z indykiem (BLW, dla dzieci)

4.5 158 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
1900 g

Składniki

  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    200 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    80 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    80 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    160 g
  • oliwy z oliwek
    25 g
  • mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
    300 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • koncentratu pomidorowego
    30 g
  • liście laurowe, suszone
    3
  • ziół włoskich, mieszanych, suszonych
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • pełnotłustego mleka 3,2% (patrz wariant)
    100 g
  • makaron, suchy, typu penne rigate do podania (ok. 300 g)
  • woda do gotowania makaronu

Wartości odżywcze na 160 g

Kalorie 179.3 kcal / 750.2 kJ
Białko 9.4 g
Tłuszcz 4.9 g
Węglowodany 24.5 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 39.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...