
Urządzenia i Akcesoria
Makaron bolognese z indykiem (BLW, dla dzieci)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
1900 g
Składniki
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
80 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
160 g cebuli przekrojonej na pół
-
25 g oliwy z oliwek
-
300 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
3 liście laurowe, suszone
-
1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g pełnotłustego mleka 3,2% (patrz wariant)
-
makaron, suchy, typu penne rigate do podania (ok. 300 g)
-
woda do gotowania makaronu
Wartości odżywcze na 160 g
Kalorie
179.3 kcal /
750.2 kJ
Białko
9.4 g
Tłuszcz
4.9 g
Węglowodany
24.5 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
39.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA DLA DZIECI
13 Przepisów
Polska
Polska