
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z sosem pesto i krewetkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
liści bazylii, świeżych50 g
-
orzeszków piniowych30 g
-
ząbki czosnku2
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia50 g
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu i oprószenia1 ½ łyżeczki
-
krewetek, surowych, obranych200 g
-
woda do gotowania makaronu
-
makaronu, suchego, typu spaghetti (400 g)1 opakowanie
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia½ łyżeczki
-
liści szpinaku baby, świeżych80 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół150 g
-
tymianku, świeżego3 gałązki
-
papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
812.2 kcal /
3398.1 kJ
Białko
28.1 g
Tłuszcz
41.6 g
Węglowodany
82.5 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
16.3 g
Sód
1373 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Szybkie obiady VI
10 Przepisów
Polska
Polska