Burrito z mięsem mielonym i awokado

Burrito z mięsem mielonym i awokado

3.5 384 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
6 sztuk

Składniki

  • czerwona cebula przekrojona na pół (ok. 100 g)
    1
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
    300 g
  • pomidor dojrzały, pokrojony w 1 cm kostkę (ok. 80 g)
    1
  • czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
    120 g
  • koncentratu pomidorowego
    40 g
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczkę
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu cayenne, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 - 2 łyżeczki
  • sera cheddar pokrojonego na kawałki
    100 g
  • tortilli pszennych (patrz wskazówka)
    6
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    6 łyżeczek
    6 łyżeczek crème fraîche, min. 30% tłuszczu, (patrz wskazówka)
  • awokado dojrzałe, pokrojone w 5 mm plastry
    1
  • kolendry, świeżej posiekanej
    ½ pęczka

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 438.9 kcal / 1836.5 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 26.7 g
Węglowodany 35.4 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Sód 759.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...