
Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki60 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji3 gałązki
-
orzeszków piniowych30 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych50 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół60 g
-
ząbek czosnku1
-
tymianku, świeżego tylko liście1 - 2 gałązki
-
wody300 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)¼ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli plus 1-2 szczypty do oprószenia¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych ukośnie na 2 cm kawałki (patrz wariant)250 g
-
białych szparagów obranych, bez twardych końcówek, pokrojonych ukośnie na 2 cm kawałki (patrz wariant)250 g
-
gnocchi, gotowych (patrz wariant)500 - 800 g
-
skrobi ziemniaczanej15 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
607.7 kcal /
2542.5 kJ
Białko
19.8 g
Tłuszcz
29.4 g
Węglowodany
70.9 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
14.7 g
Sód
723.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZPARAGI
11 Przepisów
Polska
Polska