
Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
30 g orzeszków piniowych
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
1 - 2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
300 g wody
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki soli plus 1-2 szczypty do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych ukośnie na 2 cm kawałki (patrz wariant)
-
250 g białych szparagów obranych, bez twardych końcówek, pokrojonych ukośnie na 2 cm kawałki (patrz wariant)
-
500 - 800 g gnocchi, gotowych (patrz wariant)
-
15 g skrobi ziemniaczanej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
607.7 kcal /
2542.5 kJ
Białko
19.8 g
Tłuszcz
29.4 g
Węglowodany
70.9 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
14.7 g
Sód
723.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZPARAGI
11 Przepisów
Polska
Polska