Urządzenia i Akcesoria
Carbonara Ramen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
200 g makaronu, suchego, typu instant200 g makaronu ramen, suchego
-
80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
500 g wody plus ilość do gotowania jajek i makaronu
-
4 jajka
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
40 g oleju
-
3 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka chili, mielonego
-
3 żółtka
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
30 g koreańskiej pasty chili gochujang (patrz wskazówka)
-
30 g sosu sojowego
-
30 g majonezu30 g majonezu japońskiego (kewpie) (patrz wskazówka)
-
2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
zielona cebulka ze szczypiorkiem posiekana, do dekoracji
-
prażona cebulka, gotowa do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2068.5 mg
Białko
29.4 g
Kalorie
2578.2 kJ /
616.2 kcal
Tłuszcz
39.4 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
14.7 g
Węglowodany
37.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Hity 2025
17 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron w stylu singapurskim (TM7, TM6, TM5)
40 min
Jajka po szkocku w falafelach z sosem jogurtowym
50 min
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM7)
35 min
Koreańskie tosty (TM7, TM6, TM5)
35 min
Miso carbonara z makaronem udon
30 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6, TM7)
45 min
Risotto z kimchi
35 min
Kokosowe bao z krewetkami
1 godz. 40 min
Wrapy karaibskie
35 min
Tantanmen Ramen
45 min
Wrapy à la Big Mac
40 min
Pad see ew (smażony makaron w sosie sojowym)
45 min