Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 90 g ziemniaków, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
90
g dyni piżmowej, pokrojonej na 3 cm kawałki
lub 90 g dyni Hokkaido, pokrojonej na 3 cm kawałki - sok z cytryny, do skropienia (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 30 g
- Kalorie
- 76.6 kJ / 18.3 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 4.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze cukinii (200-500 g)
20min
Brokuły i cukinia na parze (BLW, dla dzieci)
15min
Gotowanie na parze jabłek (200-400 g)
20min
Gotowanie na parze ćwiartek gruszek (500-800 g)
25 min
Gotowanie na parze połówek gruszek (200-400 g)
20min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 min
Marchewka i pietruszka na parze (BLW, dla dzieci)
25 min
Gotowanie na parze ćwiartek gruszek (200-400 g)
15min
Gotowanie na parze buraków (200-600 g)
55 min
Gotowanie na parze śliwek (200-450 g)
20min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (200-500 g)
30 min
Purée z warzyw gotowanych na parze do zamrożenia (dla dzieci)
1h 10 min