Peperoni ripieni di carne

Peperoni ripieni di carne

4.4 10 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 porzioni

Składniki

  • 2 peperoni di medie-piccole dimensioni
  • 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 50 g di pecorino Romano a pezzi (3-4 cm)
  • 1 ½ - 2 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 50 g di scamorza affumicata a pezzi (1 cm)
  • 15 g di cipolle
  • 15 g di sedano a pezzi (2 cm)
  • 15 g di carote pelate e a pezzi (2 cm)
  • 150 g di carne trita mista (manzo e maiale)
  • 1 uovo
  • 20 g di pangrattato
  • ¼ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1006.5 mg
Białko 60.4 g
Kalorie 4903 kJ / 1171.9 kcal
Tłuszcz 43.2 g
Błonnik 71.9 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 190.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...