Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spurgare le melanzane
- 1000 g di melanzane
- sale q.b.
Salsa di pomodoro
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 500 g di pomodori pelati a pezzi
- 5 - 6 foglie di basilico fresco, lavate
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Friggere le melanzane
- olio di semi di arachide q.b.
Terminare la preparazione
- 2 uova
- 250 g di mozzarella di bufala, a fette ben scolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2351 kJ / 562 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 50.6 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Melanzane alla pizzaiola
1 Std. 10 Min
Melanzane alla siciliana
1 Std. 15 Min
Involtini di melanzane al prosciutto
1h
Peperoni ripieni di carne
1 Std. 20 Min
Lasagne classiche
2 Std.
Tagliatelle panna e funghi
1h
Melanzane ripiene
1 Std. 30 Min
Lasagne alla parmigiana
3 Std. 25 Min
Polpette alla calabrese
50min
Lasagna di zucchine
2 Std.
Maccheroni al forno con sugo e polpettine
1 Std. 30 Min
Lasagne alla bolognese
3 Std.