Melanzane ripiene

Melanzane ripiene

4.5 170 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di pancetta a cubetti
  • 1 spicchio di aglio
  • 80 g di cipolla rossa
  • 80 g olio extravergine di oliva
  • 5 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
  • 2 melanzane
  • 300 g di carne trita di maiale
  • 60 g di vino bianco
  • 400 g di passata di pomodoro
  • 100 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
  • 60 g di pangrattato + q.b. per spolverizzare
  • 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 29 g
Kalorie 2159 kJ / 516 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...