Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di scalogno
- 2 spicchi di aglio
- 600 g di zucchine, a pezzi
- 3 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 3 peperoni gialli
- 400 g di formaggio fresco tipo Quark o ricotta, magro, ben sgocciolato
- 30 g di pangrattato
- 50 g di Parmigiano reggiano grattugiato (opcjonalnie)
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
- 3 cucchiai di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate tritate
- 1 cucchiaino di origano secco
- 1 pizzico di peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
- 1 pizzico di sale, a piacere
- 2 pizzichi di pepe bianco macinato, a piacere
- 400 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1298 kJ / 312 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchine ripiene
1 Std. 10 Min
Patate gratinate al Gorgonzola
40 Min
Melanzane ripiene
1 Std. 30 Min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1 Std. 20 Min
Cavolfiori gratinati
50min
Verdure ripiene
1 Std. 20 Min
Verdure in crosta di uova e formaggio
40 Min
Peperoni ripieni di carne
1 Std. 20 Min
Lasagna di zucchine
2h
Peperoni ripieni alla feta
55 Min
Melanzane alla pizzaiola
1 Std. 10 Min
Zucchine ripiene alla ligure
1 Std. 30 Min