Peperoni ripieni

Peperoni ripieni

3.8 132 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porzioni

Składniki

  • di scalogno
    40 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di zucchine a pezzi
    600 g
  • di olio extravergine di oliva
    3 cucchiai
  • peperoni gialli
    3
    3 peperoni rossi
  • di formaggio fresco tipo Quark o ricotta, magro ben sgocciolato
    400 g
  • di pangrattato
    30 g
  • di Parmigiano reggiano grattugiato (opcjonalnie)
    50 g
  • uovo
    1
  • tuorlo d'uovo
    1
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate tritate
    3 cucchiai
  • di origano secco
    1 cucchiaino
  • di peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
    1 pizzico
  • di sale a piacere
    1 pizzico
  • di pepe bianco macinato a piacere
    2 pizzichi
  • di acqua
    400 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 312 kcal / 1298 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...