Pollo con salsa ai peperoni

Pollo con salsa ai peperoni

3.7 72 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni

Składniki

  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 3 spicchi di aglio senz'anima ed a metà
  • 150 g di cipolla bianca a metà
  • 150 g di peperone verde a pezzi (2-3 cm)
  • 150 g di peperone rosso a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g di vino bianco
  • 4 fusi di pollo con la pelle (circa 700-800 g)
  • 200 g di passata di pomodoro
  • 1 dado per brodo di carne
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 250 g di funghi champignon a fettine

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 34.5 g
Kalorie 1565 kJ / 374 kcal
Tłuszcz 22.5 g
Błonnik 2.4 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...