Polpette con patate al forno piccanti

Polpette con patate al forno piccanti

4.6 160 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Patate piccanti
  • 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • ¼ mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 - 2 peperoncini secchi
  • 1 cucchiaino di sale
  • 600 g di patate pelate e a spicchi
  • 600 g di peperoni rossi puliti e a pezzi (3-4 cm)
  • 10 g di olio extravergine di oliva
Polpette
  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 1 - 2 spicchi di aglio
  • 50 g di latte
  • 75 g di pangrattato
  • 500 g di carne trita mista
  • 1 uovo
  • 1 cucchiaino di paprika dolce
  • 2 cucchiaini di maggiorana secca
  • 2 cucchiaini di senape
  • 1 cucchiaino di sale
  • ¼ cucchiaino di pepe nero macinato

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1609.2 mg
Białko 36.4 g
Kalorie 2611.6 kJ / 624.2 kcal
Tłuszcz 31.3 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 10.9 g
Węglowodany 52.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...