Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di pecorino semi stagionato, a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 500 g di lonza di maiale a fettine
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 60 g di pancetta affumicata a fette
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino rosso
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 500 g di pomodori pelati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1682 kJ / 402 kcal
- Białko
- 33.9 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Scaloppine alla pizzaiola
25min
Involtini alla frutta secca
40min
Straccetti di vitello al Marsala
30 min
Vitello piccante con peperoni e prezzemolo
35min
Involtini di carne al Varoma
40min
Scaloppine con zucchine alla mediterranea
30 min
Bombette di Alberobello
40min
Involtini di vitello
35min
Involtini di lonza e salsiccia con salsa al porto
1h 35min
Involtini al pomodoro
55min
Filetto ai funghi
1 godz.
Involtini di pollo in salsa di birra
45 min