Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di pecorino semi stagionato, a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 500 g di lonza di maiale a fettine
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 60 g di pancetta affumicata a fette
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino rosso
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 500 g di pomodori pelati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1682 kJ / 402 kcal
- Białko
- 33.9 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Scaloppine con zucchine alla mediterranea
30min
Involtini di prosciutto
35min
Pollo ai peperoni
1h 5min
Lonza, salsicce e cipolle
50min
Involtini di vitello
35min
Rotolini di tacchino
1h
Polpettone in crumble fragrante
1h
Pollo, pancetta e olive
35min
Polpette con patate al forno piccanti
1h
Saltimbocca alla romana
25 min
Scaloppine alla pizzaiola
25 min
Pollo alla cacciatora
50min