Polpette alla calabrese

Polpette alla calabrese

4.8 602 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

Polpette
  • di pecorino a pezzi (2-3 cm) (vedere consigli)
    50 g
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    3 rametti
  • spicchio di aglio
    1
  • di carne trita di maiale
    400 g
  • uovo
    1
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di pane bianco in cassetta (90 g circa), ammollato nel latte (20-30 g circa)
    1 fetta
Sugo
  • spicchio di aglio
    1
  • peperoncino secco piccante
    1
  • cipolla rossa di Tropea in quarti (100 g circa)
    1
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    30 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di passata di pomodoro
    600 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 521 kcal / 2179.8 kJ
Białko 26.5 g
Tłuszcz 28.8 g
Węglowodany 21.8 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...