
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g liści szpinaku, świeżych
- 2 jajka
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)
- 300 g wody
- 30 g szynki gotowanej, pokrojonej w 1 cm kostkę
- ½ opakowania sera mozzarella (pół kulki, ok. 50 g), pokrojonego w paski szer. 1 cm
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 700.4 kJ / 167.4 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 450.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zielone omleciki z Varomy
40 min
Mini pizze na brokułowych spodach
40 min
Wytrawny wieniec z wędzonym łososiem
2 godz. 20 min
Zielony omlet na białkach
35 min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM6)
50 min
Serowo-warzywny spód do pizzy
45 min
Kanapki z gofrów szpinakowych
45 min
Omlet z brokułami i szynką
35 min
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
40 min
Frittata z kurczakiem i papryką
55 Min
Lekka lasagne z cukinią
55 Min
Gofry szpinakowe z kremem z gorgonzoli, winogronami i orzechami
55 Min