Urządzenia i Akcesoria
Wieprzowina chimichurri z ryżem z warzywami
Przygotowanie 1 godz. 20 min
Czas całkowity 13 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
Sos chimichurri
-
100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
4 ząbki czosnku
-
200 g oliwy z oliwek
-
60 g białego octu winnego
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g kolendry, świeżej (liście i łodygi)
-
15 g natki pietruszki, świeżej (liście i delikatne łodygi)
-
2 łyżki oregano, suszonego
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu czerwonego
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
2 polędwiczki wieprzowe (ok. 450 g każda)
Ryż z warzywami i grillowanie
-
15 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
40 - 50 g oliwy z oliwek
-
40 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
20 - 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
1200 g wody
-
10 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
300 g ryżu białego, długoziarnistego
-
300 g marchewki pokrojonej w 1 cm kostkę
-
1 czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w 2 cm kostkę
-
1 żółta papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w 2 cm kostkę
-
400 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1450 mg
Białko
41.8 g
Kalorie
3802.9 kJ /
908.9 kcal
Tłuszcz
56.3 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Węglowodany
59.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Korma z wołowiny
3 godz. 10 min
Koreańska surówka z ogórków (TM6, TM7)
5 min
Czosnkowo-imbirowe skrzydełka z kurczaka z makaronem ryżowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2 godz.
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 min
Limonkowy kurczak z kalafiorowym ryżem
1 godz. 10 min
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM5)
1 godz. 15 min
Kofty z kurczaka i letnia sałatka z dressingiem cytrynowym
30 min
Jamajski kurczak jerk
1 godz. 50 min
Rolada z kurczaka z karmelizowanymi ziemniakami
1 godz. 40 min
Wieprzowina vindaloo
4 godz. 15 min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 godz. 5 min