
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 czerwona cebula (ok. 70 g), przekrojona pionowo na pół
- 1 zielona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w ćwiartki
- 1 czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w ćwiartki
- 1 ogórek nieobrany, przekrojony wzdłuż na pół
- 150 - 200 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w 2 cm kostkę
- 100 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej pokrojonej na 3 cm kawałki
- 100 g czarnych oliwek, bez pestek
- 5 g liści natki pietruszki, świeżych
- 100 g sera feta pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 - 3 łyżki białego octu winnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 273.5 kcal / 1144.4 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Węglowodany
- 15.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Sód
- 713.2 mg