Urządzenia i Akcesoria
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
1 czerwona cebula (ok. 70 g), przekrojona pionowo na pół
-
1 zielona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w ćwiartki
-
1 czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w ćwiartki
-
1 ogórek nieobrany, przekrojony wzdłuż na pół
-
150 - 200 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w 2 cm kostkę
-
100 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej pokrojonej na 3 cm kawałki
-
100 g czarnych oliwek, bez pestek
-
5 g liści natki pietruszki, świeżych
-
100 g sera feta pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 łyżki oliwy z oliwek
-
2 - 3 łyżki białego octu winnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
713.2 mg
Białko
6 g
Kalorie
1144.4 kJ /
273.5 kcal
Tłuszcz
21.8 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Węglowodany
15.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI VI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6, TM7)
20 min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM6)
20 min
Sałatka z fasolką, boczkiem i orzechami
25 min
Wegańska sałatka Cezar
40 min
Pieczonki (prażonki) z kiełbasą i boczkiem (TM5)
2 godz. 10 min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM5)
15 min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM6, TM7)
15 min
Sałatka z bakłażanem i soczewicą
40 min
Wrapy caprese
10 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 min