
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
-
250
g kaszy jęczmiennej grubej
lub 250 g kaszy jęczmiennej średniej - 15 g oleju
- 1 ½ łyżeczki soli
- 100 g rzodkiewek pokrojonych w 2 mm plastry lub półplastry
- 140 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
- 150 g pomidorków koktajlowych kolorowych, przekrojonych na pół
- 100 g ogórka nieobranego, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 50 - 100 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
- 1 pęczek szczypiorku, świeżego drobno posiekany
- 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
- 150 - 200 g jogurtu naturalnego gęstego
- 10 g musztardy
- 10 g miodu
- 10 - 15 g octu jabłkowego
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 267.2 kcal / 1118.5 kJ
- Białko
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Węglowodany
- 43.5 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Sód
- 773.8 mg