
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą jęczmienną i dressingiem jogurtowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
wody500 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
kaszy jęczmiennej grubej250 g
-
oleju15 g
-
sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę50 - 100 g
-
szczypiorku, świeżego drobno posiekany1 pęczek
-
rzodkiewek pokrojonych w 2 mm plastry lub półplastry100 g
-
pomidorków koktajlowych kolorowych, przekrojonych na pół150 g
-
ogórka nieobranego, pokrojonego w 1 cm kostkę100 g
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy140 g
-
ząbek czosnku (opcjonalnie)1
-
jogurtu naturalnego gęstego150 - 200 g
-
musztardy10 g
-
miodu10 g
-
octu jabłkowego10 - 15 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
267.2 kcal /
1118.5 kJ
Białko
9.2 g
Tłuszcz
7.2 g
Węglowodany
43.5 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Sód
773.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka Tex-Mex z wędliną drobiową i komosą ryżową (quinoa)
45 min
Sałatka makaronowa z sosem ze świeżych pomidorów
55 min
Sałatka z kurczakiem i jajkiem
1 godz. 15 min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 min
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1 godz. 15 min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 min
Sałatka z pesto w stylu włoskim
35 min
Sałatka z kaszą orkiszową w stylu greckim
45 min
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
45 min
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
15 min
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30 min
Tortille z warzywami i szynką
30 min