Pieczona ryba z śródziemnomorskim sosem (TM6)

Pieczona ryba z śródziemnomorskim sosem (TM6)

4.5 55 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 600 g filetów z ryby o białym mięsie np. dorsz, halibut, bez skóry i ości, o wysokości 2-3 cm
  • 200 g cebuli przekrojonej pionowo na pół
  • 550 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 5 g liści kolendry, świeżych
  • 1 łyżka liści tymianku, świeżych
  • skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
  • 60 g oliwy z oliwek
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 352 kcal / 1475 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 669 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...