
Urządzenia i Akcesoria
Pieczona ryba z śródziemnomorskim sosem (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
600 g filetów z ryby o białym mięsie np. dorsz, halibut, bez skóry i ości, o wysokości 2-3 cm
-
200 g cebuli przekrojonej pionowo na pół
-
550 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków
-
2 ząbki czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
5 g liści kolendry, świeżych
-
1 łyżka liści tymianku, świeżych
-
skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
-
60 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
352 kcal /
1475 kJ
Białko
33 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
669 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Piersi z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ratatouille i ziemniakami
1 godz.
Dorsz w śródziemnomorskim sosie z ziemniakami (z osłoną noża miksującego 2.0)
50 min
Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM6)
1 godz.
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM6)
20 min
Ryba z sosem chimichurri, fasolką i ziemniakami; Warstwowy deser z chia
1 godz.
Surówka rainbow slaw (TM6)
15 min
Pieczona ryba z śródziemnomorskim sosem (TM5)
45 min
Filety rybne z ziemniakami i szpinakiem w sosie śmietanowym
45 min
Ryba w stylu Veracruz
45 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Pieczona ryba po włosku z dipem z papryki i sałatką z kopru włoskiego
1 godz. 30 min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50 min