Urządzenia i Akcesoria
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM5)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
6 sztuk
Składniki
-
200 g pomidorów śliwkowych w całości, mieszczących się w szerokiej części podajnika
-
150 g sałaty lodowej bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
130 g pora tylko białej części, pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w wąskiej części podajnika
-
180 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
80 g pieczarek
-
100 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
150 g sera żółtego np. cheddar, ementaler, edam, pokrojonego na kawałki
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
5 g bazylii, świeżej tylko liście
-
200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
30 g oliwy z oliwek
-
50 g liści szpinaku baby, świeżych
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
-
6 tortilli pszennych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
957.1 mg
Białko
12.8 g
Kalorie
1681.4 kJ /
401.9 kcal
Tłuszcz
24.1 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
10.1 g
Węglowodany
35.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Tatar z marchewki; Naleśniki ze szpinakiem w sosie pomidorowym
1 godz. 30 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM6, TM7)
45 min
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM6, TM7)
40 min
Makaron cannelloni ze szpinakiem
1 godz. 20 min
Ryżowa sałatka z tuńczykiem i jajkami; Sorbet owocowy
1 godz.
Pełnoziarniste pity z warzywami i hummusem
1 godz. 45 min
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM6, TM7)
20 min
Tortille z warzywami (TM6, TM7)
20 min
Tortille z warzywami (TM5)
20 min
Wrapy caprese
10 min
Naleśniki z warzywami i serem
1 godz. 15 min