Urządzenia i Akcesoria
Hummus z gotowanych buraków z pomarańczą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
-
150 g ziaren sezamu, białego
-
90 g oliwy z oliwek
-
10 g miodu (opcjonalnie)
-
480 g czerwonych buraków, gotowanych np. z barszczu, pokrojonych na kawałki
-
280 - 300 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej280 - 300 g białej ciecierzycy, ugotowanej odsączonej
-
3 ząbki czosnku
-
25 - 35 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
10 g skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
-
¾ czerwonej papryczki chili bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
¾ - 1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
417.5 mg
Białko
16.2 g
Kalorie
2123.8 kJ /
507.6 kcal
Tłuszcz
30.5 g
Błonnik
11.6 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hummus z zielonego groszku
40 min
Hummus z bobu
1 godz.
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 min
Hummus z buraka
1 godz.
Hummus z buraka
1 godz.
Pasta z marchewki z migdałami
15 min
Hummus z groszkiem
10 min
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Hummus z marchewki
1 godz. 45 min
Pasta z cukinii i soczewicy
1 godz. 10 min
Hummus z domowym tahini
25 min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 min