Urządzenia i Akcesoria
Hummus z marchewki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
450 - 500 g marchewki przekrojonej wzdłuż, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
½ - 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka curry, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka kurkumy, mielonej
-
½ - 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
1 ½ łyżeczka soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
70 g pasty tahini (patrz wskazówka)
-
30 - 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
70 g wody mineralnej, niegazowanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.1 g
Kalorie
534 kJ /
127.6 kcal
Tłuszcz
10.2 g
Błonnik
3.8 g
Węglowodany
8.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZDROWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pesto z jarmużu
25 min
Hummus z buraka
1 godz.
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1 godz. 10 min
Hummus z groszkiem
10 min
Hummus paprykowy, domowe krakersy i napój jabłkowo-pomarańczowy
1 godz.
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Hummus z domowym tahini
25 min
Pasta bezjajeczna
5 min
Hummus z gotowanych buraków z pomarańczą
20 min
Hummus z zielonego groszku
40 min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 min
Tahini
10 min