Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej z zalewy
- 5 gałązek tymianku, świeżego, tylko liście
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 10 g kiełków fasoli mung, świeżych lub innych kiełków, np. rzeżuchy, brokułu, rzodkiewki
- 2 szczypty soli
- 1 łyżeczka czarnuszki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 180 kJ / 43 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z suszonych pomidorów z karczochami
2u. 10min
Meksykańska pasta z fasoli
20 Min
Pasta z pieczonej marchewki z kuminem
1h
Hummus z buraka
1h
Pasta z topinamburu
35min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 Min
Pasta z kaszy pęczak i pora
40 min
Hummus z buraka
1h
Pasta wegetariańska
10 Min
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1h
Pasta z prażonego słonecznika
10 Min
Pasta z cukinii i soczewicy
1h 10min