
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej z zalewy
- 5 gałązek tymianku, świeżego, tylko liście
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 10 g kiełków fasoli mung, świeżych lub innych kiełków, np. rzeżuchy, brokułu, rzodkiewki
- 2 szczypty soli
- 1 łyżeczka czarnuszki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 180 kJ / 43 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasztet warzywny z soczewicą
2h 30min
Hummus z buraka
1 Std.
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 Min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1h 40min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15min
Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe
40 Min
Ragout z soczewicą i burakami
2 Std. 10 Min
Tatar z fasoli
5 min
Placek z hummusem z cieciorki
20 min
Hummus z buraka
1 Std.
Pasta marchewkowa z figami
2h 30min
Pasta z cukinii i soczewicy
1 Std. 10 Min